Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Czy PPL powinien obniżyć stawki dla LOT, w nawiązaniu do pomysłu z ul. Wiejskiej

Niższe stawki dla LOT ?
Czy LOT powinien mieć niższe stawki niż inni przewoźnicy bo ma słabą sytuację finansową?
TAK [ 0 ] ** [0,00%]
NIE [ 4 ] ** [100,00%]
Łącznie oddanych głosów: 4
Goście nie mogą głosować 
LUFTHANSA
post sob, 20 mar 2010 - 10:38
Post #1

Advanced Member ***
Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 4

Ostatnio dotarła do mnie informacja, że są polityczne zakusy na to aby celem ratowania kondycji finansowej LOT-u obniżyć kondycję finansową PPL poprzez obniżenie stawek dla naszego narodowego przewoźnika.
Dziwię się że ktoś wogóle wpada na taki pomysł. Ratowanie jednej firmy kosztem drugiej.
Na koniec taka luźna myśl a zarazem pytanie.
Czy jeśli nie było by przeszkód prawnych to czy możliwy jest scenariusz w którym PLL LOT i PPL łączą się w jedną firmę?
Go to the top of the page

+Quote Post

patterson
post sob, 20 mar 2010 - 21:21
Post #2

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 57

Pomysł chory! To zwykłe przenoszenie kasy z miejsca w miejsce. Standardowe działania w Polsce rodem z powieści o Robin Hoodzie: zabrać bogatszemu, dać biedniejszemu. A za kilka lat co? Będziemy ratować PPL kosztem LOT-u? No to jakaś paranoja jest! Tylko dlaczego mnie ten pomysł wcale nie dziwi?

+Quote Post

pollana
post nie, 21 mar 2010 - 22:36
Post #3

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 58

Myślę, że połączenie LOT-u z PPL-em jest niemożliwe, niedopuszczalne i chyba nawet niezgodne z prawem. Pachnie mi to monopolem i kłopotami.
A pomysł ratowania LOT-u kosztem PPL-u jest jeszcze gorszy. Jak napisał patterson jedynym skutkiem będzie ratowanie za jakiś czas PPL-u kosztem LOT-u. Błędne koło i nie tędy droga. Należy poszukać pieniędzy gdzie indziej, może w sensownych inwestycjach? Było o tym na forum w wątku o strajku w Anglii.

+Quote Post

mrozi
post wto, 23 mar 2010 - 11:16
Post #4

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 56

No brawo brawo! Cóż za genialny pomysł! Toż to recepta na wszystkie problemy finansowe w kraju! uzdrowić LOT kosztem PPL, uzdrowić PPL kosztem LOT! Wzbogacić Okęcie kosztem Balic i tak dalej.
Pomysł kosmiczny i w kosmosie powinien wylądować. Jeśli LOT nie potrafi radzić sobie w trudnych czasach, to może czas ten LOT zreformować, sprywatyzować, wymienić kadrę zarządzającą? Takie działania bywają korzystne.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: środa, 08 luty 2012 - 05:31