Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Będą strajki w Locie?

patterson
post wto, 30 mar 2010 - 22:15
Post #1

Advanced Member ***
Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 57

Od kwietnia PLL LOT wprowadza zmiany w wypłatach! Część pracowników zachowa swoje wynagrodzenie, ale część dostanie mniej! Dotyczy to wszystkich grup zawodowych. Będą strajki?
Go to the top of the page

+Quote Post

roman.o
post wto, 30 mar 2010 - 22:20
Post #2

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 61

Będą, nie będą, kto wie. Obniżanie i zamrażanie pensji wpisuje się w plan restrukturyzacji LOT-u i chyba nikt myślący nie łudził się, że do tego nie dojdzie. LOT ma zaoszczędzić na tych zabiegach jakieś 50 milionów zł. Ciekawe, czy gra warta świeczki, pożyjemy zobaczymy. I to już wkrótce smile.gif

+Quote Post

Aleksandra
post śro, 31 mar 2010 - 20:28
Post #3

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 60

Jak już pisałam gdzieś, jeśli do strajków dojdzie, nie będzie mnie to ani dziwiło, ani oburzało!
i zastanawiam się, czy te 50 mln załatwi wszystkie problemy firmy LOT. Jakoś mi się nie wydaje. LOT nic tym nie zyska, pracownicy stracą. A jeśli będą strajki, to LOT może stracić więcej niż zaoszczędzi. Nie zdziwię się...

+Quote Post

mrozi
post śro, 31 mar 2010 - 20:51
Post #4

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 56

Jeśli tylko te 50 mln mogą coś zmienić, to może warto... Sytuacja LOT-u jest jaka jest, wałkujemy to w innym wątku. Chociaż nie spodziewam się masowych strajków. Nie zanosi się na nie i mam nadzieję, że ich nie będzie. W najbliższym czasie czeka mnie kilka lotów i te wszystkie strajki w Europie nie są mi na rękę...

+Quote Post

pollana
post sob, 10 kwi 2010 - 00:26
Post #5

Advanced Member ***
Użytkownik nr: 58

I jakoś strajków nie widać, mimo że zmiany płacowe trwają. Jak widać można strajku uniknąć. Ciekawa tylko jestem, czy sprawił to strach przed zwolnieniem, czy dialog na linii związki zawodowe - zarząd?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wtorek, 07 luty 2012 - 10:03